SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Bli medlem i Frosta Innebandyförening
BLI MEDLEM
Bli blodgivare och tjäna pengar till Frosta IBF!
2023-03-28 10:52

Det behövs fler som ger blod i Skåne!

 

Därför tar Sparbanken Skåne initiativ för att få fler att bli blodgivare. Under 2023 har du som blir ny blodgivare möjlighet att välja en ideell förening som banken skänker 1000 kronor till. 


Anmäl dig på geblod.nu/bli-blodgivare och gör där även snabbkontrollen för att se om
du har chans att bli blodgivare. Därefter blir du kontaktad och får en tid för provtagning.

 

Ta med blanketten (finns sparad och förifylld med rätt information under Dokument ) och ge den till personalen i samband med ditt första besök på någon av GeBlods blodcentraler eller blodbussen i Skåne.

 

 

Tack för att du stödjer Frosta IBF och tack för din viktiga insats!

Årsmöte Frosta IBF
2023-03-06 18:12

Alla medlemmar bjuds in till Frosta IBFs årsmötet som tar plats i Idrottshallen den 26 mars kl 14:00-15:00.

 

Förutom sedvanliga förhandlingar har styrelsen tagit fram ett förslag till nya stadgar för föreningen. På årsmötet presenteras även förslag till ny logotype. På förra årsmötet togs beslut om att uppdatera nuvarande logotype och två förslag finns nu att ta ställning till som kommer att presenteras på årsmötet.

 

På hemsidan finns nuvarande stadgar samt förslaget till nya stadgar. På hemsidan finns även dagordning för årsmötet. Ni hittar dem på hemsidan under fliken dokument: Frosta Innebandyförening (frostaibf.se)

 

Varmt välkomna!

Styrelsen

✨Hipp hurra för Frosta IBF!✨
2023-03-02 14:40

 

1993 bildades Frosta IBF och i år firar klubben 30 år. Detta vill vi såklart uppmärksamma!

 

Fredagen den 3/3 möter Frostas Herrlag IBK Landskrona kl.19.30. Styrelsen hoppas att resterande lag i föreningen, och hela bygden, vill komma och heja fram Frostas herrar!

 

Tanken är att alla lag som vill och kan, deltar i firandet. Vi kommer att ha ett föreningsinspring som innebär att de yngre lagen springer in först och ställer upp i ett långt led för att klappa fram våra herrar som springer in sist. Våra yngre lag kommer efter presentationen av herrarna att sätta sig i samlad trupp, på läktarna närmst kiosken.

 

Självklart bär alla spelare sina fina matchtröjor och samling i hallen senast kl.19.00. Hoppas alla lag har möjlighet att fira våra 30 år! Hipp hipp hurra för oss!

 

Vänligen Styrelsen
genom Annika Plantin, ungdomsansvarig

Knäkontroll+
2022-10-13 10:56

Knäkontroll – för färre skador 

 

Knäkontrollprogrammet utvecklades 2005 med syfte förebygga skador och förbättra prestationsförmågan hos idrottare. Den första knäkontrollstudien som genomfördes i samarbete mellan Linköpings universitet, Svenska Fotbollförbundet och Folksam visade att flickfotbollsspelare (12-17 år) som använde programmet minskade risken för allvarlig knäskada (främre korsbandsskada) med 64 %.

 

Knäkontroll har även utvärderats i en studie bland innebandyspelande ungdomar (12-17 år). Under en säsong minskade risken för akuta skador med 45 % hos spelare som använde programmet. Studien utfördes vid Linköpings universitet i samarbete med Svenska Innebandyförbundet och Innebandyns nationella kompetenscentrum, Umeå. 

 

Svensk Innebandys Knäkontroll+ 

 

Knäkontroll+ innehåller övningsvarianter med lättare och mer utmanande övningar. Programmet innehåller även övningar som riktar sig mot att förebygga muskel- och senskador. Rekommendationen från Svenska Innebandyförbundet är att starta med övningarna redan i de yngre åldrarna, genom att välja ut lättare övningar och övningar med lekfulla inslag, och sedan från ca 10-12 års ålder införa programmet i sin helhet. Detta för att göra den skadeförebyggande träningen till en naturlig del av innebandyn tidigt och lägga en positiv grund för regelbunden skadeförebyggande träning genom hela karriären.

 

På den här sidan hittas en broschyr  (PDF) med olika övningsvarianter, övergripande upplägg och träningsupplägg. Det finns även filmer kopplade till de olika övningarna. Från och med säsongen 2022/2023 erbjuder Svensk Innebandy fortbildning inom Knäkontroll+. Vid intresse kontakta ditt SDF!

Knäkontroll+ är framtaget och testat inom forskargruppen SWIPE, Sport Without Injury ProgrammE, vid Linköpings universitet tillsammans med erfarna idrottsfysioterapeuter.

Grattis Petra och Frosta IBF till Skånes idrottsledarstipendier!
2022-05-16 21:08
Skånes idrottsledarstipendier!

Nu hyllar vi Petra, tränare i P08/09/10, genom Skånes idrottsledarstipendier!

 

Petra har varit med och väglett laget sedan innebandyskolan. Hon är engagerad, alltid på plats och en klippa kring det administrativa. Petra har ett stort hjärta och ett skarpt öga för såväl spelarnas som laget bästa!

 

Bakom stipendierna står Sparbanksstiftelserna i Skåne och RF-SISU Skåne som vill uppmärksamma ideellt arbetande idrottsledare inom barn- och ungdomsidrotten i Skåne.

 

Grattis Petra och grattis Frosta IBF!!

 

#skånesidrottsledare

Frosta IBF spelar i division 2 säsongen 22/23!!
2022-04-15 18:10

Idag stod det klart att Frosta IBFs herrlag går upp till division 2 nästa säsong.

 

Ett stort grattis till hela laget, spelare och tränarstab. En fantastisk prestation. 

Och ett stort tack till supportrar och sponsorer, vi ser framemot att ses i hallen igen vid säsongens start.

BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
Innebandyskola, 28/10 15:26 
P08/09/10, 15/10 16:02 
HJ18, 04/10 18:40 
P08/09/10, 02/10 22:00 
P08/09/10, 30/09 22:25 
 
Sponsorer