SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Bli medlem i Frosta Innebandyförening
BLI MEDLEM
Välkommen till Frosta IBF!
 
Bli blodgivare och tjäna pengar till Frosta IBF
2023-04-03 18:32

Det behövs fler som ger blod i Skåne!

 

Därför tar Sparbanken Skåne initiativ för att få fler att bli blodgivare. Under 2023 har du som blir ny blodgivare möjlighet att välja en ideell förening som banken skänker 1000 kronor till. 


Anmäl dig på geblod.nu/bli-blodgivare och gör där även snabbkontrollen för att se om
du har chans att bli blodgivare. Därefter blir du kontaktad och får en tid för provtagning.

 

Ta med blanketten (finns sparad och förifylld med rätt information under Dokument ) och ge den till personalen i samband med ditt första besök på någon av GeBlods blodcentraler eller blodbussen i Skåne.

 

 

Tack för att du stödjer Frosta IBF och tack för din viktiga insats!

Knäkontroll+
2022-10-13 10:56

Knäkontroll – för färre skador 

 

Knäkontrollprogrammet utvecklades 2005 med syfte förebygga skador och förbättra prestationsförmågan hos idrottare. Den första knäkontrollstudien som genomfördes i samarbete mellan Linköpings universitet, Svenska Fotbollförbundet och Folksam visade att flickfotbollsspelare (12-17 år) som använde programmet minskade risken för allvarlig knäskada (främre korsbandsskada) med 64 %.

 

Knäkontroll har även utvärderats i en studie bland innebandyspelande ungdomar (12-17 år). Under en säsong minskade risken för akuta skador med 45 % hos spelare som använde programmet. Studien utfördes vid Linköpings universitet i samarbete med Svenska Innebandyförbundet och Innebandyns nationella kompetenscentrum, Umeå. 

 

Svensk Innebandys Knäkontroll+ 

 

Knäkontroll+ innehåller övningsvarianter med lättare och mer utmanande övningar. Programmet innehåller även övningar som riktar sig mot att förebygga muskel- och senskador. Rekommendationen från Svenska Innebandyförbundet är att starta med övningarna redan i de yngre åldrarna, genom att välja ut lättare övningar och övningar med lekfulla inslag, och sedan från ca 10-12 års ålder införa programmet i sin helhet. Detta för att göra den skadeförebyggande träningen till en naturlig del av innebandyn tidigt och lägga en positiv grund för regelbunden skadeförebyggande träning genom hela karriären.

 

På den här sidan hittas en broschyr  (PDF) med olika övningsvarianter, övergripande upplägg och träningsupplägg. Det finns även filmer kopplade till de olika övningarna. Från och med säsongen 2022/2023 erbjuder Svensk Innebandy fortbildning inom Knäkontroll+. Vid intresse kontakta ditt SDF!

Knäkontroll+ är framtaget och testat inom forskargruppen SWIPE, Sport Without Injury ProgrammE, vid Linköpings universitet tillsammans med erfarna idrottsfysioterapeuter.

Grattis Petra och Frosta IBF till Skånes idrottsledarstipendier!
2022-05-16 21:08
Skånes idrottsledarstipendier!

Nu hyllar vi Petra, tränare i P08/09/10, genom Skånes idrottsledarstipendier!

 

Petra har varit med och väglett laget sedan innebandyskolan. Hon är engagerad, alltid på plats och en klippa kring det administrativa. Petra har ett stort hjärta och ett skarpt öga för såväl spelarnas som laget bästa!

 

Bakom stipendierna står Sparbanksstiftelserna i Skåne och RF-SISU Skåne som vill uppmärksamma ideellt arbetande idrottsledare inom barn- och ungdomsidrotten i Skåne.

 

Grattis Petra och grattis Frosta IBF!!

 

#skånesidrottsledare

BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
HJ18, 05/04 21:05 
Innebandyskola, 28/10 15:26 
P08/09/10, 15/10 16:02 
HJ18, 04/10 18:40 
P08/09/10, 02/10 22:00 
 
Sponsorer